Και ισχαιμικός πριαπισμός μεταξύ των επιπλοκών της Covid

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Ισχαιμικός πριαπισμός, δηλαδή παρατεταμένη στύση του πέους, μπορεί να προκληθεί από θρόμβο ή άλλο αίτιο, ως επιπλοκή του κορονοϊού στους άνδρες.

Το σύμπτωμα παρατηρήθηκε πρόσφατα σε 69χρονο άνδρα στις ΗΠΑ που εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια και διασωληνώθηκε. Δεν είχε πλέον τις αισθήσεις του κατά συνέπεια. Ομως παρουσίασε στύση και του έβαλαν παγοκύστεις. Εντούτοις η στύση δεν υποχώρησε για 3 ώρες. Επρόκειτο για ισχαιμικό πριαπισμό, όπου το αίμα δεν απομακρύνεται από το πέος επειδή υπάρχει θρόμβοι στα αγγεία του οργάνου. Το σύμπτωμα προκαλεί και πόνο, αλλά παρατηρήθηκε μόνον σε διασωληνωμένους ασθενείς και δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί πόσος ήταν ο πόνος αφου οι άνδρες βρίσκονταν σε τεχνητό κώμα.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται γιατί όταν στο ισχαιμικό πριαπισμό η στύση διαρκεί για πολύ, το φτωχό σε οξυγόνο αίμα μπορεί να αρχίσει να καταστρέφει τους ιστούς και να προκληθεί στυτική δυσλειτουργία. Στην περίπτωση του 69χρονου χρειάσθηκε να γίνει αποστράγγιση.Το ίδιο παρατηρήθηκε και σε 63χρονο στη Γαλλία, που είχε στύση για 4 ώρες. Ο πρώτος αναφέρεται ότι πέθανε από άλλες επιπλοκές του κορονοϊού, ενώ ο δεύτερος πήρε εξιτήριο μετά από δύο εβδομάδες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι