Και λεφτά ζήτησε από πάνω ο Ταγίπ από την Μέρκελ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός και στην Γερμανία

Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ειχε επικοινωνία απόψε με την Γερμανίδα Καγκελάριο και ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις μετά και τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να υποστήριξε πως η Τουρκία θέλει να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα, αλλά «εκείνη σηκώνεται από το τραπέζι». Τόνισε παράλληλα ότι «υπάρχει καλή πρόθεση από την πλευρά της Τουρκίας στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά συμπλήρωσε πως την ίδια προθυμία θα πρέπει να δείξουν και οι υπόλοιποι παίκτες».

Τέλος, ο κ. Ερντογάν έθεσε το θέμα του μεταναστευτικού και βασικά το οικονομικό ζήτημα και εξήγησε πως η επικαιροποίηση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου είναι το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Οι δύο ηγέτες τέλος, ευχήθηκαν καλή χρονιά ο ένας στον άλλον.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι