Και “Μακεδονία Αιγαίου” από την Σιλιάνοφσκα – Μιλάει για Γολγοθά προσφύγων από τον διωγμό των “Μακεδόνων”!

Και “Μακεδονία Αιγαίου” από την Σιλιάνοφσκα – Μιλάει για Γολγοθά προσφύγων από τον διωγμό των “Μακεδόνων”!

Συνεχίζει τις προκλήσεις η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παραβιάζοντας τα όσα δεσμευτικά για τη χώρα της προβλέπονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ενισχύει και τον αλυτρωτισμό από την πλευρά των Σκοπίων, καθώς σε νέα ανάρτησή της στο Χ (πρώην Twitter) αναφέρεται στους «πρόσφυγες του αιγαιοπελαγίτικου τμήματος της Μακεδονίας και στην τραγωδία 30.000 προσφυγόπουλων που ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να κρυφτεί».

Επίσης, στην ανάρτησή της όπως πάντα πλέον, δηλώνει «πρόεδρος της Μακεδονίας» και όχι της Βόρειας Μακεδονίας, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας της Βόρειας Μακεδονίας, η Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε «με εκπροσώπους των παιδιών προσφύγων από τη “Μακεδονία του Αιγαίου” και συζήτησε μαζί τους για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον “διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου” καθώς ο σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος «αφήνουν επαρκή χώρο για το φιλικό μέλλον που προσπαθούμε να έχουμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη».

Ο συγκεκριμένος σύλλογος με τον οποίο συναντήθηκε η Σιλιάνοφσκα  εκπροσωπεί τον πιο σκληρό αλυτρωτισμό απέναντι στην Ελλάδα, καθώς στηρίζει την ύπαρξή του στην «κατεχόμενη από την Ελλάδα Μακεδονία, από την οποία εκδιώχθηκαν οι σλαβόφωνοι “Μακεδόνες” κατά τη διάρκεια του ελληνικού Εμφυλίου».

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι