Και με μηδέν ή λευκή κόλλα, κάποιο ΑΕΙ θα βρεθεί

Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – Ποιοι εξαιρούνται

Την κατιούσα πήραν οι βάσεις σχεδόν σε όλες τις σχολές, με αποτέλεσμα να μπαίνουν (όπως και πέρσι) στα ΑΕΙ παιδιά που έγραψαν κάτω από τη βάση ή παρέδωσαν λευκή κόλλα.

Το 88.15% των υποψηφίων βρήκε μία θέση στα πανεπιστήμια, καθώς οι βάσεις έπεσαν μέχει και κατά 723, όπως στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης. Σημαντική είναι η πτώση των μορίων και στην Ιατρική της Αθήνας -κατά 474 μόρια. Φέτος η βάση είναι 18.250 και πέρυσι ήταν 18.724.

Στις υψηλόβαθμες σχολές οι μόνες, που δεν έχουν πτώση στα μόρια είναι οι Νομικές σχολές, στις οποίες σημειώθηκε μικρή άνοδος των βάσεων. Για παράδειγμα η Νομική Αθήνας έχει άνοδο κατά 37 μόρια και της Θεσσαλονίκης μόνο κατά ένα μόριο. Από τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας Παιδείας, προκύπτει ότι από τους 105.420 υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, εισάγονται στα ΑΕΙ 81.413 -πέρσι είχαν εισαχθεί 80.696.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι υποψήφιοι εισήχθησαν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα με μόνο 625 μόρια, δηλαδή δίνοντας λευκή κόλλα σε ένα μάθημα. Ανάλογη η εικόνα βλέπουμε και στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, όπου υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1700 μόρια αλλά και στο τμήμα Μαθηματικών με 3.125 μόρια (πρόκειται για το τμήμα Μαθηματικών Σάμου).

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων φαίνεται ότι δεκάδες υποψήφιοι μπήκαν σε πανεπιστημιακές σχολές με βαθμούς κάτω της βάσης. Σε γενικές γραμμές η πτώση των βάσεων είναι σχεδόν καθολική με εξαίρεση τμήμα όπως τα Οικονομικά και η Νομική. Εντυπωσιακή ήταν η πτώση των βάσεων σε όλες τις ξένες Φιλολογίες, στα τμήματα Χημείας,  Νοσηλευτικής , προσχολικής Αγωγής, Ιστορίας, Εθνολογίας, Μαιευτικής κ.α

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι