Ως ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν στις εκλογές;

Ως ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν στις εκλογές;

Με νέο όνομα θα πάει το ΚΙΝΑΛ (Κίνημα Αλλαγής) στις εκλογές και πλην απροόπτου στον λογότυπο του φορέα της Κεντροαριστέρας , θα επανέλθει και το “brande name” του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι μόνο του , καθώς υπάρχουν οι γνωστές εκκρεμότητες με το ΑΦΜ και τα θέμα των χρεών.

Την αλλαγή του ονόματος, την προανήγγειλε, ο ίδιος ο Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στη Πάτρα, ενώ εδώ και πολύ καιρό έχει ανοίξει συζήτηση όχι μόνο μεταξύ των στελεχών του ΚΙΝΑΛ, αλλά και μεγάλης μερίδας των ψηφοφόρων του για το πώς και αν μπορεί επίσημα να χρησιμοποιηθεί εκ νέου το εμβληματικό όνομα «ΠΑΣΟΚ» στον επίσημο τίτλο του Κόμματος.

Η συζήτηση μάλιστα αυτή υπήρξε και κατά την “προεκλογική περίοδο” για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κινήματος, μετά τον θάνατο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.
Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης με αρκετά επίσημο και “ηχηρό” τρόπο προανήγγειλε αλλαγή της επίσημης ονομασίας του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα μέσα από ένα ιδιότυπο εσωκομματικό δημοψήφισμα. «Το όνομα της παράταξης στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα το υπογράψουν με την ψήφο τους οι χιλιάδες που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 8ης Μαΐου», τόνισε χαρακτηριστικά Ο Κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του. Να σημειωθεί ότι στις 8 Μαϊου θα διεξαχθούν οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων και μελών δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται  ότι αυτό ήταν προεκλογική του δέσμευση κατά τις εκλογές ηγεσίας του κόμματος και προανήγγειλε ότι για όλες τις μεγάλες αποφάσεις θα προηγούνται αντίστοιχες διαδικασίες με το στήσιμο κάλπης και το κάλεσμα συμμετοχής προς τα μέλη του κόμματος.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ως προς την τελική επιλογή του ονόματος , στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνουν πως ένας “ισορροπημένος” και “ελκυστικός” τίτλος μορεί να είναι το «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη» που συνδυάζει την επάνοδο του εμβληματικού ονόματος , ενώ η προσθήκη  «Δημοκρατική Παράταξη», δεν συνδέει μόνο τους προδικτατορικούς αγώνες , αλλά «χωρά» και τις διάφορες κινήσεις, συνιστώσες, πολιτικές ομάδες κ.α που συνυπάρχουν στο ΚΙΝΑΛ ((ΚΙΔΗΣΟ, ΕΔΕΜ, Σοσιαλδημοκρατική Ανανέωση κ.λπ)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι