Και με τον Ερντογάν συναντήθηκε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφασίζει για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε δεκτός στην Κωνσταντινούπολη ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Ερντογάν – Σούκρι συζητήθηκαν «οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Αιγύπτου, οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα καθώς και παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα.»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον κίνδυνο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή όσο συνεχίζονται οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού και δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μειωθεί η ένταση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, προκειμένου να αποφευχθεί η διολίσθηση ολόκληρης της περιοχής σε ένα φαύλο κύκλο συγκρούσεων. Επίσης είπε ότι «είναι σημαντικό οι ισλαμικές χώρες να συνεργαστούν για το σκοπό αυτό.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι