Και οι Ελβετοί αγρότες θέτουν ζήτημα με τις τιμές και τα καύσιμα

Και οι Ελβετοί αγρότες θέτουν ζήτημα με τις τιμές και τα καύσιμα

Η Ένωση Αγροτών της Ελβετίας (USP) σε σημερινή της ανακοίνωση γράφει ότι θέλει «να ακουστεί η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου» και αναφέρει ότι  συμμερίζεται «τις διεκδικήσεις των αγροτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Τα προβλήματα ουσίας με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα τα αγροκτήματα των γειτονικών χωρών δεν είναι άγνωστα στην Ελβετία», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης, τονίζοντας πως «μετά τη Γερμανία, οι διαμαρτυρίες του γεωργικού τομέα έφθασαν ήδη στη Γαλλία».

Η Ένωση Αγροτών της Ελβετίας αναφέρει επίσης «το χαμηλό εισόσημα των αγροτών και την μεγάλη οικονομική πίεση που δέχονται, καθώς εγείρονται νέες απαιτήσεις με απλώς μερική αποζημίωση για το επιπλέον κόστος που αυτές απαιτούν. Ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια παντελής έλλειψη σεβασμου προς τους επαγγελματίες αγρότες».

Επομένως, σημειώνει η ανακοίνωση «δεν πρέπει να εκπλήσσεται κανείς από το ότι μια μικρή σταγόνα νερού όπως η κατάργηση της μείωσης του φόρου στα αγροτικά καύσιμα ήταν αρκετή για να ξεχειλίσει το ποτήρι».

«Οι αγροτικές οικογένειες της Ελβετίας κατανοούν πολύ καλά την αγανάκτηση των Ευρωπαίων συναδέλφων τους και συμμερίζονται τις διεκδικήσεις τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι