Και πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια με τη μοιραία φωτοβολίδα στο Ρέντη

Ενώπιον του ανακριτή 31 από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Ένας πυροσβέστης είναι ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια στο Ρέντη, που στοίχισαν τη ζωή στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν πυροσβέστη επταετούς θητείας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια στο Ρέντη και για το λόγο αυτό, με απόφαση του αρχηγού της Πυροσβεστικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τις 14 Μαΐου. Επίσης, σε βάρος του έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, και πιθανόν να αποταχθεί από το Σώμα.

Ο πυροσβέστης κατηγορείται για 28 βαρύτατα αδικήματα με πιο σοβαρά εκείνα για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, ληστεία κατά συναυτουργία.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 30χρονος συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά των ΜΑΤ τη βραδιά των επεισοδίων στο Ρέντη. Αυτό που τον πρόδωσε, φαίνεται πως είναι ο σκούφος που φορούσε εκείνο το βράδυ -καλύπτωντας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του- τον οποίο πέταξε μετά τα επεισόδια. Ο σκούφος μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας και ταυτοποιήθηκε ο πυροσβέστης από γενετικό υλικό.

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο ότι θα ενοχοποιηθεί χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι παράνομο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι