Και σε δεύτερο χειρουργείο ίσως υποβληθεί ο συνοριοφύλακας

Εκτός κινδύνου ο συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε στον Έβρο,

Ο 56χρονος συνοριοφύλακας στον Έβρο υποβλήθηκε σε χειρουργείο χθες το βράδυ, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα χρειαστεί και νέα επέμβαση.

Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε σφαίρα που τραυμάτισε λεπτό έντερο και σπλήνα. Δεν γνωρίζουμε αν αφαιρέθηκε η σφαίρα ή αν στην πρώτη επέμβαση, όπως αναφέρουν διάφορα μέσα ενημέρωσης, αντιμετωπίσθηκε το επείγον πρόβλημα και η σφαίρα έμεινε για το επόμενο χειρουργείο για να μην κινδυνεύσει η ζωή του άνδρα με την εξαγωγή της. Πάντως έχει σημασία και για τις έρευνες να “ταυτοποιηθεί” η σφαίρα.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρονται σε διαμπερές τραύμα, πάντως, που σημαίνει ότι η σφαίρα έχει πύλη εξόδου και άρα δεν υπάρχει βλήμα στο σώμα του συνοριοφύλακα. Δεν γνωρίζουμε ποια πληροφορία ευσταθεί.

Σε τραύματα στην κοιλιακή χώρα γίνονται σε πολλές περιπτώσεις “πολλαπλά” χειρουργεία, όπως στην περίπτωση του Σλοβάκου πρωθυπουργού, όπου τα πολλά χειρουργεία δεν έγιναν μόνον για την εξαγωγή σφαιρών, αλλά και για την ορθή αντιμετώπιση δύσκολων τραυμάτων στην κοιλιά. Κατά πάσα πιθανότητα δηλαδή ο 56χρονος θα χρειαστεί νέα επέμβαση όταν σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάστασή του, αλλά πιθανόν όχι για εξαγωγή σφαίρας.

Οι άλλοι δύο συνοριοφύλακες που ήταν μαζί στην περίπολο έχουν δώσει καταθέσεις, αλλά το περιεχόμενό τους, μας είναι άγνωστο, όπως άγνωστο μας είναι ειδικότερα το πόσες σφαίρες έπεσαν, περίπου πόσοι ήταν οι μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν, αν οι βολές ηχητικά έμοιαζαν για πιστολιές ή προερχόμενες από άλλο τύπο όπλου, αναπάντητο μένει επίσης το ερώτημα γιατί δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα, καθώς και το αν η σφαίρα που χτύπησε τον 45χρονο εξοστρακίσθηκε ή επρόκειτο για ευθεία βολή, αν περισυνελέγησαν από το σημείο άλλες σφαίρες κ.λπ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι