Και το ΠΑΣΟΚ στην επίθεση για τις εταιρείες του Κασσελάκη – ΣΥΡΙΖΑ για email και ταξίδι της οικογένειας Μητσοτάκη σε όαση

Και το ΠΑΣΟΚ στην επίθεση για τις εταιρείες  του Κασσελάκη – ΣΥΡΙΖΑ για email και ταξίδι της οικογένειας Μητσοτάκη σε όαση

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξεδωσε ανακοίνωση «σχετικά με τα δημοσιεύματα για τις επιχειρήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του εστιάζεται στα email της Ασημαμακοπούλου και στο ότι χρησιμοποιήθηκαν χρήματα του λαού για να “πεταχτεί” στην όαση Σίβα η οικογένεια Μητσοτάκη.

«Φαντάζει τουλάχιστον ως κοροϊδία ο κ. Κασσελάκης να ευαγγελίζεται και να υπόσχεται τη φορολογική δικαιοσύνη -όπως έκανε σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση-, και την ίδια ώρα να επιλέγει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες τον “φορολογικό παράδεισο” του Delaware για να αυξήσει τα κέρδη του μέσω της φοροαποφυγής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Για τα υπόλοιπα -τις διαδρομές χρήματος από εταιρείες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κομματικά media και το δαιδαλώδες πλέγμα των επιχειρήσεων του, που περιγράφονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων-, είναι αυτονόητο ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.»

Η ΝΔ για τρεις εταιρείες

Η ΝΔ επανήλθε και σήμερα στο θέμα ζητώντας πάλι λεπτομέρειες για τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και τις εταιρείες του. Σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του.

»1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας; 2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;

»3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»; 4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine; 5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στο σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού αλλά και στην χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα, αναφέρεται με ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βαρύτατα πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο της διοχέτευσης προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο της κυρίας Κεραμέως στο κόμμα της ΝΔ, γεγονός που συνιστά ποινικό αδίκημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να συντηρεί τεχνητά το θέμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Στέφανου Κασσελάκη», αναφέρει η ανακοίνωση. Και προσθέτει:

«Για τα περιουσιακά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δόθηκαν ξεκάθαρες απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις πρόσφατες συνεντεύξεις του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1». Εν συνεχεία η ανακοίνωση θέτει ερωτήματα για κάτι που φέρεται ως γεγονός, ότι δηλαδή μετέβησαν μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη σε ψυχαγωγικό ταξίδι στην όαση Σίβα, χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

«Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα σκέφτηκε τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους. Τον καλούμε επίσης να δώσει όλα τα στοιχεία της “έρευνας” που διενήργησε το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα στα πολιτικά κόμματα, την αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Εισαγγελία που διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

»Και θέτουμε επίσης το ερώτημα, πόσο κόστισε η πτήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους μέχρι την Όαση Σίβα στους Έλληνες φορολογούμενους; Πόσοι, ποιοι και με ποια ιδιότητα επέβαιναν στο κρατικό αεροσκάφος στην πτήση από την Ελευσίνα μέχρι την Όαση Σίβα;».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι