Κακοκαιρία “Φίλιππος”: Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας

Ξεκίνησε από σήμερα η κακοκαιρία “Φίλιππος”, με ισχυρό παγετό, αλλά και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Αύριο Πέμπτη το περισσότερο χιόνι θα πέσει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, Εύβοιας, ανατολικής Στερεάς. Την Πέμπτη Θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά της Αττικής αλλά και στα βόρεια προάστια, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο νιφάδες να δουν και άλλες περιοχές στην Αττική.

Χιόνια θα πέσουν και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάντως θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Κυριακή με αποτέλεσμα να σημειώνονται χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές στα ανατολικά και νότια την Παρασκευή και το Σάββατο. Θα χιονίσει και σε Κυκλάδες και Κρήτη. Αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ήδη από νωρίς τα ξημερώματα χιονίζει στην Πάρνηθα. Μάλιστα η τροχαία λίγο μετά τις 7 το πρωί ανακοίνωσε διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στην Αθήνα για σήμερα προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιόνια τοπικά και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 με 6 βαθμούς Κελσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι