Κακομαθημένο η Τούνμπεργκ για τον Μπολσονάρου

Κακομαθημένο η Τούνμπεργκ για τον Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν χάνει ευκαιρία να ξεσπά εναντίον διάσημων ακτιβιστών. Μετά τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, αυτή τη φορά τα έβαλε με την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Μπολσονάρου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ανάρτηση που έκανε στα social media η Τούνμπεργκ, σχετικά με την πρόσφατη δολοφονία δύο αρχηγών φυλών ιθαγενών. «Είναι εκπληκτικό πόση προσοχή δίνει ο Τύπος σε αυτό το κακομαθημένο», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βραζιλίας. Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Μπολσονάρου τα είχε βάλει με τον ΝτιΚάπριο, κατηγορώντας τον ηθοποιό ότι «δίνει χρήματα για να βάλει φωτιά στον Αμαζόνιο».

Παρά τις οργισμένες αντιδράσεις από ηγέτες, αλλά και επίσημα δεδομένα που δείχνουν τη δραματική αύξηση της αποψίλωσης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, ο Μπολσονάρου επιμένει να υποβαθμίζει τις ανησυχίες, ενώ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ξένοι μη κυβερνητικοί οργανισμοί υπερβάλουν για το θέμα, χωρίς όμως να παρουσιάζει κάποια απόδειξη για αυτό τον ισχυρισμό του.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ αντέδρασε με τον τρόπο που συνηθίζει τελευταία, μετά την προσβολή του Ζαΐχ Μπολσονάρου. Η έφηβη Σουηδέζα ακτιβίστρια άλλαξε το βιογραφικό της στο Twitter, προσθέτοντας τη λέξη «pirralha», που σημαίνει «κακομαθημένο» στα πορτογαλικά.

Είναι μια κίνηση που είχε κάνει και στο παρελθόν, τόσο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε χαρακτηριστεί «Ενα πολύ χαρούμενο κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον», όσο και όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν την είχε αποκαλέσει «ευγενική αλλά ανεπαρκώς ενημερωμένη έφηβη». Και στις δύο περιπτώσεις είχε βάλει αυτές τις περιγραφές των δύο ηγετών στο βιογραφικό της στο Twitter.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι