Κάλας: Υπάρχει τώρα ανοικτός δρόμος για ένα διαφορετικό Ιράν

Κάλας: Υπάρχει τώρα ανοικτός δρόμος για ένα διαφορετικό Ιράν

Τι δήλωσε η  Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας δήλωσε σήμερα ότι ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατά τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν είναι “μια καθοριστική στιγμή στην ιστορία του Ιράν”.

“Το τι θα ακολουθήσει είναι αβέβαιο. Όμως υπάρχει τώρα ένας ανοικτός δρόμος για ένα διαφορετικό Ιράν, ένα Ιράν το οποίο ο λαός του μπορεί να έχει μεγαλύτερη ελευθερία να διαμορφώσει”, ανέφερε η Κάλας σε ανάρτηση στο X.

“Είμαι σε επαφή με εταίρους, περιλαμβανομένων εκείνων στην περιοχή που επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών ενεργειών του Ιράν, για την εξεύρεση πρακτικών βημάτων για αποκλιμάκωση”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx