2023

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!!!

«Πάει ο παλιός ο χρόνος, ας γιορτάσουμε παιδιά και του χωρισμού ο πόνος ας κοιμάται στην καρδιά… Καλή χρονιά, χαρούμενη η χρυσή Πρωτοχρονιά!»

Με πυροτεχνήματα και μουσική υποδέχθηκε η Ελλάδα όπως και όλος ο Κόσμος το 2023 και την ελπίδα να είναι καλύτερο και να διορθώσει έστω ως ένα βαθμό το 2022. Μετά από τρία χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας η Υφήλιος γιόρτασε την Πρωτοχρονιά με δημόσιες συναθροίσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Γιορτές έγιναν σε όλες τις πρωτεύουσες και στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος. Και στις άλλες πόλεις και τα χωριά της χώρας υποδεχθήκαμε το 2023 με βεγγαλικά, μουσική και χορό.

Πολυάριθμα, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό πάνω από την Ακρόπολη, τη Βουλή και το Σύνταγμα, δημιουργώντας ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα. Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, συνοδεία 10μελούς ορχήστρας δεξιοτεχνών μουσικών και σολίστ, με τραγούδια και μελωδίες που αγαπήθηκαν από όλους, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά από την ΕΡΤ, οι οποίοι συμμετείχαν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Ορισμένα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την υποδοχή του 2023 όπως τα κατέγραψε το BBC:

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με τον “Ιανουάριο” του Τάσου Λειβαδίτη:

Ένας καινούργιος χρόνος.

Τι μας περιμένει;

Τι θα μας φέρει;

Όνειρα, φιλοδοξίες, έρωτες, αινίγματα.

Κι ω φτωχά ημερολόγια που ύστερα από τόσες γιορτές τελειώνετε τις μέρες σας μέσα σ’ ένα ρείθρο.

(Από τη συλλογή Τα Χειρόγραφα του φθινοπώρου 1990. Συγκεντρωτική έκδοση Τάσος Λειβαδίτης, Ποίηση, τρίτος τόμος, 1979 – 1990)

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx