Καλοκαιρία για τις πρώτες βόλτες αύριο – Από Κυριακή Αφρικανική σκόνη

Καλοκαιρία για τις πρώτες βόλτες αύριο – Από Κυριακή Αφρικανική σκόνη

Καλοκαιρία προβλέπεται για το Σάββατο, 3 Απριλίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.  Μάνο στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν μερικές τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν νοτιάδες έντασης 3 έως 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία προβλέπεται γύρω στους 20-21 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

Από το βράδυ του Σαββάτου όμως θα αρχίσει να έρχεται Αφρικανική σκόνη και μάλιστα αυτή θα παραμείνει για 3 ημέρες. Για την Κυριακή προβλέπονται περισσότερες νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια κατά διαλείμματα.

Ο Καιρός το Σάββατο

Για την Αττική αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγη συννεφιά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως κατά τις πρωινές και, εκ νέου, κατά τις βραδινές ώρες. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα επιτρέπονται για το διάστημα του Σαββατοκύριακου οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το ΙΧ, που είχαν κοπεί το τελευταίο διάστημα. Στο αυτοκίνητο μπορουν να επιβαίνουν με μάσκα έως και τρία άτομα, εκτός και αν ειναι μέλη οικογένειας. Ο κωδικός στα SMS είναι 6, για άσκηση σε εξωτερικό χώρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι