Καλπάζει ο κορονοϊός σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη – Χιλιάδες στη Ρωσία

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 13.754 νέα κρούσματα κορονοϊού και 286- αριθμό ρεκόρ – θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε εθνικό επίπεδο σε 23.491. Με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 1.354.163 η χώρα αυτή των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων έχει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, την Ινδία και την Βραζιλία.

Αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων της Covid-19 κατέγραψε για δεύτερη συνεχή ημέρα και η Πολωνία που ανακοίνωσε 8.099 νέα περιστατικά κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων εντός της ημέρας. Η χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι στιγμής συνολικά 149.903 κρούσματα της επιδημίας και 3.308 θανάτους. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σήμερα οι ασθενείς της Covid-19 καταλαμβάνουν 6.538 κλίνες, ενώ 508 αναπνευστήρες βρίσκονται σε χρήση, έναντι 6.084 κλινών και 467 αναπνευστήρων αντιστοίχως χθες.

Η Κροατία κατέγραψε 793 νέα κρούσματα της νόσου σε ένα 24ωρο, αριθμός που αποτελεί νέο ημερήσιο ρεκόρ, ενώ η γειτονική Σλοβενία εισήγαγε νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Από την έναρξη της επιδημίας, η Κροατία έχει καταγράψει συνολικά 22.534 κρούσματα και 344 θανάτους. Σήμερα υπάρχουν 3.562 ενεργά περιστατικά στην χώρα. Από αυτήν την εβδομάδα, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, περιορισμοί ισχύουν για τον αριθμό των πελατών που υποδέχονται μπαρ και εστιατόρια και συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων απαιτούν ειδική άδεια.

Στην Σλοβενία, η οποία επίσης φθάνει αριθμούς ρεκόρ νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, κατέγραψε 707 νέα περιστατικά κατά το τελευταίο 24ωρο, από την Δευτέρα τα σχολεία θα λειτουργούν online για τους μεγαλύτερους μαθητές της πρωτοβάθμιας και το σύνολο των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για δέκα περιοχές της χώρας απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στους εξωτερικούς χώρους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι