Καμία μείωση του ιικού φορτίου στην Αττική – Πάντα στο “κόκκινο”

Ζάκυνθος

Ανησυχία για την εικόνα των λυμάτων στην Αττική καθώς δεν έχει υπάρξει καμία μείωση στο ιικό φορτίο, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης. Όπως εξήγησε ο καθηγητής στον ΣΚΑΪ «δυστυχώς το ιικό φορτίο της προηγούμενης εβδομάδας, ο μέσος όρος είναι ίδιος στατιστικά με την προηγούμενη, καμία μείωση».

Στα τέλη Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί μία αύξηση της τάξης του 200% και έναν μήνα αργότερα, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών, η μείωση ήταν της τάξης του -20%. Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, το εν λόγω ποσοστό μείωσης δεν θεωρείται σημαντικό. «Δεν φαίνεται καμία σημαντική μείωση του ιικού φορτίου όλο αυτό το διάστημα, αυτό είναι το συμπέρασμα όλου αυτού του μήνα». Σύμφωνα με τον καθηγητή, επιπρόσθετα αν τα τεστ είναι αυξημένα και αποτυπώνουν ορθά την κατάσταση, θα βλέπουμε αυξημένα κρούσματα και χρειάζεται οπωσδήποτε επανεξέταση του μείγματος των μέτρων διότι αυτή την εποχή είναι αυξημένη η μετάδοση. Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 1.176 νέα κρούσματα, με τα 553 να εντοπίζονται στην Αττική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι