Καμία παρενέργεια από τους σημερινούς εμβολιασμούς στην Ελλάδα

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Όλα πήγαν καλά την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών για τον κορονοϊό χωρίς να σημειωθεί κάποια παρενέργεια ενώ άλλοι 250 υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο, Δευτέρα.

Σήμερα, Κυριακή, έγιναν τελικά κατά τι περισσότεροι εμβολιασμοί από τους 250 που είχαν προγραμματιστεί: στο «Σωτηρία» εμβολιάστηκαν 60 υγειονομικοί,  στον “Ευαγγελισμό” 50, στο “Θριάσιο” άλλοι 50, στο “Αττικόν” επίσης 50 και, τέλος, στο Ασκληπιείο άλλοι 50.

Στις 4 Ιανουαρίου που θα φτάσουν στην χώρα μας οι επόμενες παρτίδες των εμβολίων της Pfizer, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ ειναι πιθανόν στις 21 Ιανουαρίου να αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Αφού εμβολιαστούν σε πρώτη φάση υγειονομικοί, ηλικιωμένοι, προσωπικό σε οίκους ευγηρίας και δομές, θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση με όσους ειναι άνω των 70 ετών,  ανεξαρτήτως του αν έχουν ιστορικό νοσημάτων. Ο εμβολιασμός αφορά περίπου 1.600.000 ηλικιωμένους. Είναι ασαφές με ποια σειρά θα εμβολιαστούν οι νεότεροι που είναι ευάλωτοι λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι