Καμία συνεργασία Τραμπ-Ρώσων δεν αποδεικνύει το πόρισμα Μάλερ

Καμία συνεργασία Τραμπ-Ρώσων δεν αποδεικνύει το πόρισμα Μάλερ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ δεν διαπιστώθηκε πως ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ ή στελέχη του επιτελείου του συνεργάστηκαν με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Από την έρευνα «δεν διαπιστώθηκε ότι στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ συνωμότησαν ή συντονίστηκαν με τη ρωσική κυβέρνηση στις ενέργειες ανάμειξής της στις εκλογές» επισήμανε ο Μπαρ σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Ούιλιαμ Μπαρ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «δεν ενήργησε» προκειμένου να εμποδίσει την έρευνα για τη Ρωσία.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα δεν αποκάλυψε στοιχεία ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρακώλυσε την έρευνα ούτε ότι εκείνος ή στελέχη της προεκλογικής ομάδας του συνωμότησαν με τη Ρωσία.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κι εγώ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που συνέλεξε ο ειδικός εισαγγελέας δεν είναι επαρκή ώστε να καθοριστεί ότι ο πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρακώλυσης της δικαιοσύνης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version