Καμμία μείωση στο ιικό φορτίο της Αττικής – Πάνω από 10.000 ασυμπτωματικοί

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης δήλωσε σε συνέντευξή του προς τον ΣΚΑΪ ότι οι αναλύσεις στα λύματα της Αθήνας, δείχνουν ότι στο ιικό φορτίο δεν παρατηρείται μείωση εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

«Δεν υπάρχει αύξηση αλλά δεν υπάρχει και μείωση, αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί, καθώς αν δούμε απότομη αύξηση όπως συνέβη τον Οκτώβριο σε Αθήνα και περισσότερο στη Θεσσαλονίκη, μπορεί η κατάσταση να ξεφύγει», προειδοποίησε. Τα λύματα σε συνδυασμό με την μάλλον αναμενόμενη παρά απλώς πιθανή (σύμφωνα με τους ειδικούς) εξάπλωση του μεταδοτικότερου “βρετανικού” στελέχους, ανησυχεί τους επιδημιολόγους.

Όπως είπε μάλιστα σήμερα ο κ. Θωμαΐδης «στην Αττική φαίνεται από τα λύματα πως έχουμε 20.000 φορείς και πάνω από τους μισούς, πρέπει να είναι ασυμπτωματικοί». Όπως ανέφερε ο καθηγητής από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί μπορεί να δώσεις ίχνος στο αποχετευτικό σύστημα μέσα σε λίγες ώρες ή το πολύ μέσα σε 2 μέρες, αρά τα ευρήματα απεικονίζουν αυτό που ισχύει στο παρόν.

Ομως και στα μέσα Δεκεμβρίου τόσοι ήταν οι φορείς με βάση τα λύματα (20.000 από 40.000 το Νοέμβρη)  και όπως είχε πει τότε ο κ. Θωμαΐδης τα μέτρα που είχαν ληφθεί “απέδωσαν ό,τι είχαν να αποδώσουν και δεν επαρκούν για να βελτιώσουν περισσότερο την κατάσταση”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι