Καναδάς: Επιτρέπουμε στην Ουκρανία να κάνει χρήση των όπλων μας εντός της Ρωσίας

Παγώνει τους λογαριασμούς των αντιεμβολιαστών ο Τριντό

«Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει καναδικά άρματα μάχης και πυραύλους για να πλήξει στόχους στο έδαφος της Ρωσίας», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Καναδά στο αμερικανικό ενημερωτικό μέσο Politico.

«Ο Καναδάς δεν θέτει γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση του στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει δωρίσει και συνεχίζει να δωρίζει στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί γνωρίζουν καλύτερα πώς να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και είμαστε αποφασισμένοι να τους υποστηρίξουμε» δήλωσε η εκπρόσωπος.

Από την αρχή του πολέμου, ο Καναδάς έχει δεσμεύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, Έχει έχει στείλει “εξοπλισμό αεράμυνας” αξίας 33 εκατομμυρίων δολαρίων, στον οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πύραυλοι AMRAAMS, οβιδοβόλα M-777, οκτώ άρματα μάχης Leopard και 200 τεθωρακισμένα οχήματα Senator.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι