Κάποιοι Ιταλοί δεν θα πληρωθούν επειδή χάκερς έβαλαν ιό στη μισθοδοσία του δημοσίου

Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πως χάκερ διείσδυσαν στα άδυτα κρατικών υπηρεσιών και εταιρειών, Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Ιταλική εφημερίδα γράφει ότι από τις 8 Δεκεμβρίου παλεύει το δημόσιο με έναν ιό που έβαλαν χάκερς σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία όμως “βγάζει” τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ρωσόφονοι χάκερ της ομάδας Lockbit χάκαραν την εταιρία που παρέχει τηλεματική υποστήριξη στη δημόσια διοίκηση της χώρας και αυτό ίσως γίνει αιτία να καθυστερήσει η καταβολή μισθού κάποιων δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να πληρωθούν κανονικά στις 27 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι χάκερς άρχισαν την επίθεση στις 8 Δεκεμβρίου με τον ιο ransomware. Πριν από δυο χρόνια η ίδια ομάδα φέρεται να είχε «χτυπήσει» την περιφέρεια της Ρώμης και πέρυσι είχε βάλει στο στόχαστρο την Ιταλική Υπηρεσία Φοροεισπράξεων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί έως τώρα περίπου το 50% της ζημιάς που προκλήθηκε αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει σημαντικά η καταβολή μέρους των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι επρόκειτο να πληρωθούν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.

Η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι με τον ιο ransomware οι πειρατές του διαδικτύου προσπαθούν να κλέψουν πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα με σκοπό να ζητήσουν στη συνέχεια να τους καταβληθούν υψηλά χρηματικά ποσά ως λύτρα για να επαναφέρουν τα συστήματα σε κανονική λειτουργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι