Λιγότερο επιθετικός ο Covid φέτος σε σύγκριση με πέρυσι

Στο 85 - 90% η αύξηση των αναπνευστικών ιών στα λύματα της Αττικής - Μεγαλύτερη αύξηση τις επόμενες μέρες

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση για τις αναπνευστικές λοιμώξεις, η θερινή αύξηση στη δραστηριότητα του covid ξεκίνησε νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως ενώ προκαλεί μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών, οδηγεί σε λιγότερες διασωληνώσεις και θανάτους.

Εν συνεχεία συγκρίνει την τελευταία εβδομάδα με τις τέσσερις προηγούμενες εβδομάδες. Καταγράφηκαν 673 νέες εισαγωγές, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών στη διάρκειά τους ήταν 809. Μείωση καταγράφηκε και στις διασωληνώσεις, οι οποίες στην τελευταία υπό εξέταση εβδομάδα ήταν 8, ενώ ο μέσος όρος των τεσσάρων προηγουμένων ήταν 13 την εβδομάδα. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός: Χάθηκαν 38 ζωές την τελευταία εβδομάδα με τον μέσο όρο των προηγουμένων εβδομάδων να είναι 40 θάνατοι.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής επί συμπτωμάτων, προκειμένου να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία. Παράλληλα συστήνεται στον γενικό πληθυσμό, επί παρουσία συμπτωμάτων λοίμωξης αναπνευστικού, ο περιορισμός των επαφών με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: ΕΟΔΥ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx