Κασσελάκης: “Έπρεπε να έχουμε τα αλβανικά ως γλώσσα επιλογής στην Ελλάδα, και οι Αλβανοί τα ελληνικά”

Κασσελάκης: «Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό»

Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με άλλα κόμματα της χώρας μας, και είμαστε περήφανοι για την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του, στην Κουμουνδούρου, με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της Αλβανικής κοινότητας.

Είπε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάναμε ως κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την αλβανική κοινότητα και να μπορέσουμε να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε αξιοκρατικά να προσφέρουμε στη χώρα μας». Πρόσθεσε ότι ωστόσο τα ζητήματα που αντιμετωπίζοι Αλβανοί στη χώρα μας είναι μεγάλα.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανανέωση στη διαμονή για τριετία, όταν η συγκεκριμένη αίτηση παίρνει 2,5 χρόνια για να γίνει δεκτή. Δηλαδή, τους βάζουμε αυτούς τους συνανθρώπους μας, με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα, σε ένα καθεστώς ομηρίας στην ουσία», είπε ο κ. Κασσελάκης. «Πρέπει να δούμε και με διαφορετικούς τρόπους, πιο δημιουργικούς τις σχέσεις των δύο χωρών. Εδώ στην Ελλάδα, για παράδειγμα, δεν έχουμε τα αλβανικά ως δεύτερη γλώσσα επιλογής. Όπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα ελληνικά. Σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας», είπε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι