Κασσελάκης: Γιατί έκλεισε η “Αυγή” – Πώς εννοεί την συνεργασία με άλλα κόμματα

Κασσελάκης: Γιατί έκλεισε η “Αυγή” – Πώς εννοεί την συνεργασία με άλλα κόμματα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στις αντιδράσεις για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, στάθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Cosmos FM, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης, απέδωσε αυτή την απόφαση στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και στη μη προσέλκυση διαφημίσεων, λέγοντας πως η εφημερίδα έφτασε σε μια κατάσταση  που «δεν έδινε πολλές επιλογές».

Σημείωσε δε πως «δεν σταματά την καθημερινή δραστηριότητα» της εφημερίδας, καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο. Εξάλλου, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και όπως είπε ο ίδιο θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά «δεν εισακούστηκε». Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η ΠΓ του κόμματος πριν την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχος του δεν την εφάρμοσε.

Ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά επίθεση στη ΝΔ για το χρέος της και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του να ανατεθεί στην Deloitte, μια διεθνή εταιρία, ο έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων και να βγουν όλα στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει. Στόχος, είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς, όπως υπογραμμίζει «δεν είναι ένα συστημικό κόμμα».

Όσον αφορά στη συνεργασία κομμάτων, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να σταματήσει την ανασύστασή του και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να «περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι» και προσέθεσε ότι «ο σωστός δρόμος είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να επιλέξουν τί επιθυμούν και όσοι επιθυμούν κάποια συνεργασία σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, είμαστε στη διάθεση τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι