Καστελλόριζο, το πρώτο Covid-free νησί – Εμβολιάσθηκε το 80%

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Στο ακριτικό Καστελόριζο ολοκληρώθηκε σήμερα ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού με καλυμμένο το 70% έως 80% των κατοίκων αλλά και των στρατιωτικών που υπηρετούν εκεί.

Κάτοικοι ηλικίας από 21 έως 93 ετών προσήλθαν για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Επρόκειτο για τον πρώτο μαζικό εμβολιασμό στη χώρα και ναι μεν ξεκίνησε συμβολικά από το Καστελλόριζο, αφορά όμως όλα τα νησιά με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, όπου ο εμβολιασμός δεν γίνεται κατά ηλικιακές ομάδες, αλλά αφορά το σύνολο. Ακολουθεί ο εμβολιασμός σε άλλα 41 νησιά.

Στο Καστελλόριζο έχει σημειωθεί μόνον ένα κρούσμα (προ τριμήνου) και αφορούσε σε στρατιωτικό. Έχουν εμβολιασθεί 220 άτομα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι