Κατά 180.000 αυξάνει τους στρατεύσιμους η Ρωσία – Η κατάσταση στο Κουρσκ

Κατά 180.000 αυξάνει τους στρατεύσιμους η Ρωσία – Η κατάσταση στο Κουρσκ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε σήμερα το πρωί, αύξησε τον αριθμό των υπηρετούντων στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στα 2.389.130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατ. εν δυνάμει άμεσα μάχιμων.

Η τελευταία αύξηση της εγκεκριμένης δύναμης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο τον Δεκέμβριο του 2023, όταν αυτή ανήλθε σε 2.209.130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτών. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο διατάγματα είναι 180.000 στρατιώτες στο μάχιμο προσωπικό, με το πολιτικό προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να παραμένει ακριβώς το ίδιο σε αριθμό.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, περίπου 190.000 πολίτες συνήψαν εθελοντικά συμβάσεις με το Υπουργείο Άμυνας μετά την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια του Κουρσκ «λόγω κύματος εθελοντών», όπως είπε. Όσον αφορά στο Κουρσκ, οι Ρώσοι αναφέρουν ότι πολιορκούν έναν σημαντικό για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών δυνάμεων οικισμό, στην Λιουμπίμοφκα, ενώ φέρεται να ανακατέλαβαν το γειτονικό Τόλστι Λουγκ. Από χθες ανακοινώθηκε ότι ανακαταλήφθηκε το χωριό Μπόρκι και Ουσπένοβκα, το ένα δυτικά και το άλλο νοτιοανατολικά της Σούτζα, σε μια καθώς φαίνεται κυκλοτερή κίνηση, με στόχο να αποκοπούν πλήρως οι ουκρανικές δυνάμεις από ανεφοδιασμό. Προχθές είχε ανακοινωθεί ότι ανακαταλήφθηκαν δέκα χωριά.

Η αντεπίθεση της Ρωσίας άρχισε πριν από πέντε μέρες στην περιοχή. Έκτοτε ο πρόεδρος της Ουκρανιας ζητεί κάθε μέρα από τους δυτικούς να του δώσουν την άδεια να χρησιμοποιήσει τα όπλα τους για να χτυπήσει βαθιά το ρωσικό έδαφος. Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ δεν δίνουν την άδεια, ο δε Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι άπαξ και δοθεί άδεια δυτικών για χρήση όπλων τους μεγάλου βεληνεκούς, αυτό θα ισοδυναμεί πλέον με κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx