Κατά λάθος χρέωσαν 88χρονη Ιταλίδα για νερό 15.339 ευρώ αντί για 55 – Το λάθος αναγνωρίστηκε, αλλά η γυναίκα πέθανε

Κατά λάθος χρέωσαν 88χρονη Ιταλίδα για νερό 15.339 ευρώ αντί για 55 – Το λάθος αναγνωρίστηκε, αλλά η γυναίκα πέθανε

Υπερήλιξ είδε το λογαριασμό της στην τράπεζα να αδειάζει από υπέρογκο λογαριασμό νερού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από ένα διάστημα, κατέληξε

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ένας λανθασμένα πολύ υψηλός λογαριασμός νερού στοίχισε τη ζωή σε υπέργηρη Ιταλίδα.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα είχε συνδέσει τον τραπεζικό της λογαριασμό για αυτόματη ανάληψη των λογαριασμών ρεύματος και νερού. Η νύφη της όμως διαπίστωσε στα μέσα Νοεμβρίου ότι ξαφνικά ο λογαριασμός άδειασε και όπως πληροφορήθηκε, αιτία ήταν η εταιρεία έκδοσης λογαριασμών, που κατά λάθος, για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, αντί να χρεώσει στην άτυχη ηλικιωμένη 55 ευρώ, της χρέωσε 15.339. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έγινε και αυτόματη ανάληψη του ποσού, χωρίς να διερευνηθεί μια τόσο μεγάλη απόκλιση στις συνήθεις καταναλώσεις του μικρού νοικοκυριού της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με κάποια μέσα ενημέρωσης, όταν η γυναίκα έμαθε από τη νύφη της τα καθέκαστα στενοχωρήθηκε πολύ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγες ημέρες μετά κατέληξε. Ομως όλα αυτά συνέβησαν στα μέσα Νοεμβρίου ενώ πέθανε προ διημέρου. Tο περιστατικό έλαβε χώρα στο Καμπορόσαο, μια κωμόπολη κοντά στα σύνορα με το Μονακό.

Ο δήμαρχος νίπτει τας χείρας του λέγοντας ότι αυτά τα θέματα τα διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία. Προσέθεσε ότι αυτά πάντως είναι απαράδεκτα και ότι «πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσον ο θάνατος της γυναίκες συνδέεται με τον ὑπέρογκο λογαριασμό, καθώς σε άτομα με τόσο ευάλωτη υγεία, ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να έχει παίξει κρίσιμο ρόλο».

Το αν ο λογαριασμός “σκότωσε” την γυναίκα ή “αν ήταν ἡ ώρα της”, δύσκολα τεκμηριώνεται. Οι δημοσιογράφοι δεν ξέρουν επακριβώς πότε διακομίσθηκε η γυναίκα στο νοσοκομείο, αλλά αυτό μάλλον συνέβη δύο μέρες μετά την ταραχή που πήρε με το άδειασμα του λογαριασμού της.  Οι δυο γιοι της πάντως είπαν ότι θα ασχοληθούν με το θέμα μετά την κηδεία και αναζητούν τους υπεύθυνους, διότι ναι μεν τα χρήματα επιστράφηκαν, αλλά η μητέρα τους έφυγε για πάντα.

Πηγή: Corriere della Sera

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι