Καταδίκασαν ηπίως και οι ΗΠΑ το πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

Καταδίκασαν ηπίως και οι ΗΠΑ το πλήγμα σε σχολείο στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους μετά το πολύνεκρο ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.

«Αυτό καταδεικνύει πόσο επείγον είναι να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και για τους ομήρους, μια συμφωνία για την οποία συνεχίζουμε να προσπαθούμε διαρκώς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σάβετ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ζήτησε από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους «περισσότερες λεπτομέρειες» για αυτό το πλήγμα, που άφησε 93 νεκρούς , σύμφωνα με τον απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας της Λωρίδας της Γάζας.

Έχουν καταδικάσει το πλήγμα εδώ και πολλές ώρες η Βρετανία, η Γαλλία, η ΕΕ, η Τουρκία, πολλά αραβικά κράτη και ο ΟΗΕ. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι στο σχολείο “κρύβονταν 20 μαχητές της Χαμάς”, χωρίς όμως το επιχείρημά του να πείθει ότι οι υπόλοιποι 80 θάνατοι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, ήταν αποδεκτή παράπλευρη απώλεια.

Η Τουρκία εκτιμά ότι το Ισραήλ επίτηδες πραγματοποίησε επίθεση κατά αμάχων για να ερεθίσει την Χαμάς και να διακόψει τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός, καθώς διαβλέπει ότι η διεθνής κοινότητα το “σπρώχνει” στο να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα για να συσταθεί παλαιστινιακό κράτος και θεωρεί “ελπίδα” του να προκαλέσει κλιμάκωση με την εμπλοκή και άλλων στον πόλεμο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι