Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την βεβήλωση του χριστιανικού νεκροταφείου στην Κωνσταντινούπολη

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την βεβήλωση του χριστιανικού νεκροταφείου στην Κωνσταντινούπολη

Τί αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Την βεβήλωση του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου του Αγίου Ελευθερίου στην κοινότητα Ταταούλων στην Κωνσταντινούπολη, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του και καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι η βεβήλωση “αποτελεί μία ιδιαιτέρως ειδεχθή πράξη, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την Θεία Λειτουργία στην Μονή της Παναγίας Σουμελά της Τραπεζούντας. Καλούμε την κυβέρνηση να βγει από τη θερινή της ραστώνη και να αντιδράσει απέναντι στην νέα αυτή πρόκληση προκειμένου η Τουρκία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία τα οποία προβλέπονται ρητώς από την Συνθήκη της Λωζάννης και καταπατούνται εδώ και δεκαετίες”.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι “Η Τουρκία οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο εντοπισμό των υπευθύνων της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας και της παραπομπής τους στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, επιβάλλεται να καταστεί σαφές στην τουρκική πλευρά ότι ο δρόμος για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην αρχή της καλής γειτονίας χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις”.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx