Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις Τούρκων κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Πατριαρχείου

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις Τούρκων κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και του Πατριαρχείου

Τί αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει την “επίθεση εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας και του τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ εναντίον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την ανάδειξη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, στο Παναμερικανικό Κληρικολαϊκό Συνέδριο, της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου”, αναφέρει με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθως υπογραμμίζει ότι “η τουρκική πλευρά οφείλει επιτέλους να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, αντί να επιδίδεται σε επιθέσεις κατά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με αφορμή την ανάδειξη του ζητήματος της παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής τμημάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη “να εγκαταλείψει την στάση επιλεκτικής σιγής την οποία τηρεί, και να αντιδράσει επιτέλους απέναντι σε αυτήν την νέα προκλητική τουρκική ενέργεια”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι