Καταδίκη για ανακριβή στοιχεία σχετικά με την πυρκαγιά στο Μάτι

Μάτι τέσσερα χρόνια μετά – Τί απέγινε το άλογο του Τορίνο, Μυρένα Σερβιτζόγλου

Ενας εκ των κατηγορουμένων ανώτερων αξιωματικών της πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι, καταδικάστηκε σήμερα σε άλλη, χωριστή δίκη, για παροχή ανακριβών στοιχείων στους εισαγγελείς που ερευνούσαν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο καταδίκασε σήμερα τον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, Ιωάννη Φωστιέρη, σε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για το θέμα αυτό. .

Η ποινική διαδικασία κατά του Ιωάννη Φωστιέρη κινήθηκε μετά από καταγγελία του αντιπυράρχου Γιάννη Κώστα, και αφορούσε τα στοιχεία του συστήματος Engage. Αυτό το λογισμικό καταγράφει τη θέση και την κίνηση των οχημάτων της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τα στοιχεία που έδωσε τότε ο Γιάννης Φωστιέρης ήταν ανακριβή και παραπλανητικά.

Ο αντιπύραρχος είχε υποβάλει μήνυση κατά του κ. Φωστιέρη και αυτή εκδικάσθηκε σήμερα. Συγκατηγορούμενος του κ Φωστιέρη ήταν ο τότε διοικητής του “199” Χρήστος Γκολφίνος, επίσης κατηγορούμενου στην δίκη για το Μάτι. Ο κ.Γκολφίνος αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατάθεση ψευδών στοιχείων, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του. Η απόφαση για την μεγάλη δίκη με 21 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά στο Μάτι αναμένεται να εκδοθεί στις 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Γιάννη Κώστα, όταν είχε αναζητήσει δεδομένα για να συντάξει Δελτίο για την πυρκαγιά, διαπίστωσε ότι υπήρχαν ανακριβή στοιχεία στο σύστημα Engage. Ζήτησε από τους ανωτέρους του να ενημερώσουν σχετικά την εισαγγελική αρχή, καθώς τότε ήταν σε εξέλιξη η έρευνα για την τραγωδία, πλην όμως δεν εισακούσθηκε, οπότε  προσέφυγε ο ίδιος και ενημέρωσε για το θέμα και τον δικαστικό πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι