Καταδίκη σε θάνατο για πέντε από τους δολοφόνους του Κασόγκι

Καταδίκη σε θάνατο για πέντε από τους δολοφόνους του Κασόγκι

Σε θανατική ποινή καταδικάστηκαν πέντε άτομα, τα οποία εμπλέκονται στη δολοφονία και τον τεμαχισμό του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, τον Οκτώβριο του 2018. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Ριάντ ανακοίνωσε ότι – πέραν των πέντε κατηγορούμενων – ακόμη τρία άτομα καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 24 ετών.

Γνωστοποίησε δε, ότι λόγω ελλιπών στοιχείων απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας. Ο Κασόγκι, γνωστός επικριτής της κυβέρνησης του Ριάντ, δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε, αφού πρώτα επισκέφτηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Παρότι το Ριάντ αρχικά αρνούταν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, εντέλει παραδέχθηκε ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε εντός του προξενικού κτιρίου. Από την πλευρά του, ο Πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν έσπευσε να διαψεύσει τις κατηγορίες ότι ο ίδιος διέταξε τη δολοφονία του Κασόγκι. Παρ’ όλα αυτά, ανέλαβε την πλήρη ευθύνη από τη στιγμή που το έγκλημα διαπράχθηκε από ανθρώπους που εργάζονται για τη σαουδαραβική κυβέρνηση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι