Καταλήψεις χωριών από τη Ρωσία – Συναντήσεις Ζελένσκι με Μελόνι και Ολλανδούς

Καταλήψεις χωριών από τη Ρωσία – Συναντήσεις Ζελένσκι με Μελόνι και Ολλανδούς

Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το Καλίνοβε, στην επαρχία Ντονιέτσκ και η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι είχε τρεις νεκρους σε κτήριο διοικητικών υπηρεσιών της πόλης Κοστιαντινίφκα, επίσης στο Ντονιέτσκ. Το ανατολικό μέτωπο, που είναι και το βασικότερο για τη Ρωσία, δεν δείχνει σημεία ύφεσης για τους Ουκρανούς, παρότι αυτός ήταν ο στόχος της εισβολής στην περιφέρεια Κουρσκ.

Πολλοί από τους περίπου 70.000 κατοίκους της Κοστιαντινίφκα έχουν εγκαταλείψει την πόλη καθώς προέλαυναν οι Ρώσοι και η πόλη έχει πληγεί επανειλημμένα από πυραύλους και βόμβες. Προ μηνός οι αρχές είχαν ανακοινώσει την αναγκαστική απομάκρυνση των οικογενειών με παιδιά λόγω του κινδύνου από τη ρωσική προέλαση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εν τω μεταξύ συναντήθηκε με την Ιταλίδα πρωθυπουργό και με Ολλανδό πολιτικό στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην λίμνη του Κόμο. Μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι τον ανησυχεί το γεγονός ότι η Ρωσία θα παραλάβει πολλούς πυραύλους από το Ιράν. Όσον αφορά στην Ιταλία, η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε ότι «η στήριξη της Ουκρανίας είναι κεντρικό σημείο στην ατζέντα της ιταλικής προεδρίας της G 7» και αναφέρθηκε στην αδιάκοπη καταβολή προσπαθειών «υπέρ της νόμιμης αυτοάμυνας της χώρας και μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης».

Αν και πολλές κυβερνήσεις στη Δύση τονίζουν την ακλόνητη στήριξή τους προς την Ουκρανία στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας, είναι αντιμέτωπες με μια διχασμένη κοινή γνώμη, καθώς η σύγκρουση παρατείνεται. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι, αν εγκαταλειφθεί η Ουκρανία «αυτό δεν θα φέρει ειρήνη, αλλά χάος» και θα έχει οικονομικές επιπτώσεις «πιο σοβαρές από όσο μας κοστίζει σήμερα να στηρίζουμε την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συναντήθηκε και με τον Ολλανδό πολιτικό Χερτ Βίλντερς, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος στο ολλανδικό κοινοβούλιο, στο περιθώριο του ίδιου οικονομικού φόρουμ στην Ιταλία. «Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε την Ολλανδία και όλο τον ολλανδικό λαό για τη συνολική τους στήριξη προς την Ουκρανία: αμυντική, οικονομική και ανθρωπιστική», ανέφερε ανακοίνωση στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Ζελένσκι και Βίλντερς συζήτησαν το σχέδιο ειρήνευσης της Ουκρανίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx