Καταπέλτης ο Στάνο: Η Τουρκία ως υποψήφιο μέλος πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία

Καταπέλτης ο Στάνο: Η Τουρκία ως υποψήφιο μέλος πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία

Την ανησυχία της ΕΕ για την καταπίεση που υφίστανται τα μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας Πίτερ Στάνο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί πολύ σοβαρά για τη συνεχιζόμενη άσκηση πίεσης εις βάρος του κόμματος HDP και ορισμένων εκ των μελών του, η οποία εκδηλώθηκε πρόσφατα με συλλήψεις, με την  αντικατάσταση εκλεγμένων δημάρχων, με μια δικαστική διαδικασία που φαίνεται να έχει επηρεασθεί από πολιτικούς παράγοντες αλλά και με την προσπάθεια άρσης της ασυλίας βουλευτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Και συνεχίζει:

«Σε αυτές τις διώξεις προστίθεται και η μη εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απελευθέρωση του κ. Σελαχατίν Ντεμιρτάς, καθώς και η κράτηση εκατοντάδων πολιτικών της αυτοδιοίκησης, εκλεγμένων και μελών του HDP για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

»Κάθε φερόμενο αδίκημα ή έγκλημα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη νόμιμη διαδικασία και το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να διασφαλίζεται. Ως από πολλών ετών μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα, η Τουρκία πρέπει να διαφυλάσσει το δημοκρατικό της σύστημα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του πολιτικού συνεταιρίζεσθαι», καταλήγει η ανακοίνωση του Στάνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι