Κατάρ: Υποχρέωσαν όλες τις γυναίκες σε γυναικολογικό έλεγχο στο αεροδρόμιο!

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Διπλωματικό επεισόδιο έχει προκαλέσει η πρωτοφανής ενέργεια των αρχών του Κατάρ να υποχρεώσουν σε γυναικολογικό έλεγχο όλες τις γυναίκες επιβάτιδες αεροπλάνου πριν την απογείωσή του, επειδή στις τουαλέτες του αεροδρομίου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο βρέφος.

Το γεγονός έγινε γνωστό επειδή διαμαρτυρήθηκαν οι 13 Αυστραλές που επέβαιναν σε αεροσκάφος. Δεν γνωρίζουμε ποιες άλλες εθνικότητες επέβαιναν, αλλά εξετάστηκαν πάνω από 30 γυναίκες στις 2 Οκτωβρίου. Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας προέβη σε  επίσημο διάβημα προς το Κατάρ για το ζήτημα.

Αντί η Αστυνομία να ακολουθήσει ένα διεθνώς αποδεκτό πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις, αντιμετώπισε ως ύποπτες όλες τις γυναίκες που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο στο επίμαχο διάστημα. Το βρέφος ειναι καλά στην υγεία του, αλλά οι γυναίκες έβαλαν τα κλάματα και θίχτηκαν ειδικά οι μη ντόπιες που δεν είναι και συνηθισμένες σε αυτές τις αυθαιρεσίες. Αισθάνθηκαν σαν να υπέστησαν βιασμό, καθώς τις ανάγκασαν όλες να πάνε σε ασθενοφόρα στο διάδρομο προσγείωσης όπου όσες ήταν νεότερες των 60 υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικό γυναικολογικό έλεγχο ώστε να διαπιστωθεί αν κάποια ήταν λεχώνα.

 

Η αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Μαρίζ Πέιν επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι γυναίκες επικοινώνησαν με την αυστραλιανή κυβέρνηση όταν σημειώθηκε το περιστατικό και πρόσθεσε ότι η ίδια κατήγγειλε το συμβάν στον πρεσβευτή του Κατάρ.

“Πρόκειται για ένα υπερβολικά δυσάρεστο, προσβλητικό και ανησυχητικό συμβάν. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σε κανένα πλαίσιο. Έχουμε καταστήσει σαφείς τις απόψεις μας στις αρχές του Κατάρ”, πρόσθεσε η υπουργός. Οι εν λόγω γυναίκες έλαβαν ιατρική και ψυχολογική στήριξη κατά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ.

Η Αυστραλή Κιμ Μιλς δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι είναι μεταξύ εκείνων που υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν και να εξεταστούν, ότι τις οδήγησαν σε έναν σκοτεινό χώρο στάθμευσης όπου περίμεναν τρία ασθενοφόρα χωρίς να τους δώσουν καμία εξήγηση.

Ωστόσο, οι αρχές δεν την υποχρέωσαν να εξεταστεί, όπως υποψιάζεται πιθανότατα επειδή είναι άνω των 60. Μολαταύτα, λέει ότι η εμπειρία ήταν φρικτή. Ένας από τους επιβάτες, ο Βόλφγκανγκ Μπάμπεκ, δήλωσε στο ABC ότι παρακολουθούσε τις γυναίκες να επιβιβάζονται εκ νέου στην πτήση παρατηρώντας ότι “πολλές ήταν ταραγμένες, μια από αυτές, νεότερη, έκλαιγε”.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι