Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλα για τις παρενοχλήσεις του πρέσβη

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Πρωτοφανή απόφαση ελήφθη και γίνεται κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα (με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της πρεσβείας), κατόπιν άδειας που εξέδωσε προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας.

Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της πρεσβείας, που είχαν δει το φως της δημοσιότητας.
Με ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρεται στις πρόσφατες καταγγελίες και θέτει ερωτήματα «για τις προσπάθειες συγκάλυψης της δυσώδους υπόθεσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που τάσσονται δήθεν στο πλευρό θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης». Ασαφής παραμένει ωστόσο ο λόγος για τον οποίο βάλλεται η πρεσβεία για προσωπικές ποινικές εμπλοκές του πρέσβη ως ατόμου, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο να στοχοποιείται ουσιαστικά χώρα για τα πλημμελήματα ή και κακουργήματα ενός διπλωμάτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι