Καταστροφικός σεισμός στο Ιράν: Τέσσερις νεκροί, 120 τραυματίες

Καταστροφικός σεισμός στο Ιράν: Τέσσερις νεκροί, 120 τραυματίες
People ride a motorbike past buildings damaged by an earthquake that hit Syria on February 6, in the rebel-held town of Jandaris, Syria March 29, 2023. REUTERS/Mahmoud Hassano

Ο σεισμός μεγέθους σχεδόν 5 βαθμών σημειώθηκε στις 13.24 τοπική ώρα (12.54 ώρα Ελλάδας) στην πόλη Κασμάρ, στο βορειοανατολικό Ιράν, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 120, ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο τοπικός κυβερνήτης Χοτζατολάχ Σαριατμανταρί.

Το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) εκτίμησε από την πλευρά του το μέγεθος του σεισμού στους 4,9 βαθμούς, διευκρινίζοντας ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ.

Ο σεισμός προκάλεσε κυρίως ζημιές σε ετοιμόρροπα κτίρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές, πρόσθεσε ο Σαριατμανταρί.

Το Ιράν βρίσκεται σε σημείο όπου συναντώνται αρκετές τεκτονικές πλάκες και γνωρίζει ισχυρή σεισμική δραστηριότητα.

Στις αρχές του 2023, σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 800 σε ορεινή περιοχή του βορειοδυτικού Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Στα τέλη του 2003, σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε την πόλη Μπαμ, στο νοτιοανατολικό Ιράν, αφήνοντας πίσω του 31.000 νεκρούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι