VIDEO

Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν οι διαδηλωτές υπέρ της Γάζας – Απούσα η Χάρις

Νετανιάχου στο Κογκρέσο: Χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν οι διαδηλωτές υπέρ της Γάζας – Απούσα η Χάρις

Θερμά υποδέχθηκαν τον Μπένιαμιν Νετανιάχου στο Κογκρέσο, όπου προσκλήθηκε από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον. Πάνω από 30 μέλη του πάντως δεν παρέστησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα διαδραματιζόμενα στη Γάζα, ενώ ισραηλινές εφημερίδες εγκαλούν την Κάμαλα Χάρις που απέφυγε να παραστεί στην ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού. Εν τω μεταξύ έξω από το Κογκρέσο έχουν μαζευτεί διαδηλωτές.

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ο αρχηγός της πλειοψηφίας στη Γερουσία, οΤσακ Σούμερ των Δημοκρατικών δήλωσε ότι «Ο πρωθυπουργός πρέπει να καταστήσει την επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα κορυφαία προτεραιότητα και υπόσχομαι στις οικογένειες ότι αυτό θα του πω», προσθέτοντας ότι έχει συναντηθεί προσωπικά με πολλές από αυτές τις οικογένειες τις τελευταίες ημέρες και τους μήνες μετά την επίθεση στο Ισραήλ.

Στην ομιλία παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας, όπως και ο Έλον Μασκ, τον οποίο κάλεσε προσωπικά ο Νετανιάχου. Έξω στο δρόμο εν τω μεταξύ έγιναν συλλήψεις διαδηλωτών, σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας που την είχε οργανώσει η εβραϊκή οργάνωση Jewish Voices for Peace.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε τον “άξονα της τρομοκρατίας του Ιράν”, κατά τη διάρκεια ομιλίας του. “Στη Μέση Ανατολή, ο άξονας της τρομοκρατίας του Ιράν αψηφά τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τους Άραβες φίλους μας. Δεν πρόκειται για σύγκρουση πολιτισμών, αλλά για μια σύγκρουση μεταξύ της βαρβαρότητας και του πολιτισμού”, τόνισε ο Νετανιάχου από το ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ αποκάλεσε τους διαδηλωτές υπέρ της Γάζας “χρήσιμους ηλίθιους του Ιράν”, τονίζοντας ότι η Τεχεράνη χρηματοδοτεί τις διαδηλώσεις αυτές.

“Έχω ένα μήνυμα για αυτούς τους διαδηλωτές: όταν οι τύραννοι της Τεχεράνης που κρεμούν τους ομοφυλόφιλους από γερανούς και δολοφονούν τις γυναίκες που δεν καλύπτουν τα μαλλιά τους, σας χειροκροτούν και σας χρηματοδοτούν, τότε έχετε γίνει επίσημα οι χρήσιμοι ηλίθιοι του Ιράν”, δήλωσε, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Κογκρέσο.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι