Ελικόπτερο κατέπεσε στην Εύβοια (video)

Αγωνιώδης έρευνα για τον πιλότο του ελικοπτέρου που έπεσε στη Εύβοια,

Eλικόπτερο κατέπεσε το πρωί της Πέμπτης στη Βόρεια Εύβοια.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ατύχημα κατεγράφη στην παραλία Αχλάδι, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για ιδιωτικό ελικόπτερο.

Στο σημείο σπεύδουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδίτης, και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες. Όπως δήλωσε στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας «υπάρχουν πληροφορίες για πτώση ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι ιδιωτικό, είμαστε καθ’ οδόν αυτή τη στιγμή στο σημείο της πτώσης».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο ήταν πολιτικό, τύπου Α-109 και εκτελούσε δρομολόγιο από Μαντούδι προς Βόλο όταν ξαφνικά έχασε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία. Κατά πληροφορίες το ελικόπτερο απογειώθηκε από Αφίδνες, θα έκανε ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι και θα κατέληγε στον Βόλο, στη βιομηχανική περιοχή. Επέβαιναν ο χειριστής και άλλο ένα άτομο. Έπεσε στη θάλασσα και σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες βυθίστηκε αμέσως. Η πορεία του ελικοπτέρου έχει καταγραφεί σε πλάνο video, που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος. Την πληροφορία επιβεβαιώνει ο δήμαρχoς Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στο evima.gr Γιώργος Τσαπουρνιώτης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό και έπεσε στην παραλία Αχλαδίου, κοντά στο σπίτι του. Οι έρευνες εντοπισμού από ελικόπτερο Super Puma και σκάφη του λιμενικού γίνονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι