Κατεψυγμένες γαρίδες με σαλμονέλα – Τι λέει η εταιρεία

Κατεψυγμένες γαρίδες με σαλμονέλα – Τι λέει η εταιρεία

Κατεψυγμένες γαρίδες ανακάλεσε από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς σε δειγματοληψία διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας. Η εταιρεία που τις εμπορεύεται αντέδρασε χαρακτηρίζοντας το περιστατικό μεμονωμένο.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου προϊόντος με τα στοιχεία ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ (JINGA) ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΕΡΟ ΒΑΘΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΗΣ – KALLIMANIS, καθαρού βάρους 350 γρ., με ημερομηνία κατάψυξης 6/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 5/10/2025 και αριθμό παρτίδας / LOT 240171, που παράγεται από την εταιρεία «DARDANEL GREECE ΜΟΝ. Α.Ε.».

Η ανάλυση στο εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ έδειξε στο ανωτέρω δείγμα παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. και ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Η εταιρεία Καλλιμάνης, σε σχετική ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε συγκεκριμένη παρτίδα του προαναφερομένου προϊόντος προχωρεί στην απόσυρσή της και «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που αφορά πολύ μικρή παρτίδα της παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος. Καλούμε τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν. Πραγματοποιώντας ελέγχους σε προηγούμενες και σε επόμενες παρτίδες, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα».

«Η εταιρεία μας», καταλήγει η ανακοίνωση, «από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ακολουθεί τα υψηλότερα standards ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η υψηλή ποιότητα των τροφίμων, η ασφάλεια τους και η φροντίδα του καταναλωτή είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της καθημερινότητας της Καλλιμάνης. Γι’ αυτό και λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη των καταναλωτών μας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι