Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Τηλεοπτικό μήνυμα το απόγευμα

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να προβεί σήμερα το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αφορμή αποτελεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου και η συμπλήρωση 199 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες, η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις με τον κορωνοϊό και στην περιστολή ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, λόγω των εκτάκτων συνθηκών. Η ΠτΔ σε συνομιλητές της αναφέρει ότι έχει επίγνωση ότι η πανδημία, παγκοσμίως, έχει επιφέρει τριπλή κρίση: Δημόσιας υγείας, οικονομική και δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το προεδρικό μέγαρο, στο τηλεοπτικό διάγγελμά της η κυρία Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης. Οι ελευθερίες θα αποκατασταθούν πλήρως αναμένεται να σημειώσει. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι αυτή την διάσταση έχει επισημάνει και ο ίδιος ο πρωυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο η ΠτΔ πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι