Κατέρρευσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe λόγω κορωνοϊού

Κατέρρευσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe λόγω κορωνοϊού

Η αεροπορική εταιρεία Flybe βρισκόταν σε δεινή θέση και πριν από το ξέσπασμα του νέου κορονωϊού, ωστόσο είδε τη ζήτηση να μειώνεται περαιτέρω τους τελευταίους μήνες.

Σε κατάρρευση οδηγήθηκε η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Flybe την Πέμπτη, μετά από μια βουτιά στην ταξιδιωτική ζήτηση, με φόντο την εξάπλωση του κορονωϊού.

Η κατάρρευση της αεροπορικής εταιρείας που συνδέει πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου με μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίας, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα σε αεροδρόμια και περιφερειακές οικονομίες, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως ανακοίνωσε η Flybe, όλα τα αεροπλάνα της καθηλώθηκαν. Η εταιρεία αντιμετώπιζε ήδη οικονομικά προβλήματα και βρισκόταν σε δεινή θέση, ωστόσο φαίνεται πως η μείωση της ζήτησης λόγω κορονοϊού αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα.

Αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ακυρώνουν πτήσεις και κάνουν λόγο για εκτιμώμενες απώλειες εσόδων μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Κίνα και την εξάπλωσή του σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η British Airways, η easyJet, η Virgin Atlantic, η Lufthansa, η Norwegian Air και η United Airlines είναι μεταξύ των εταιρειών που προειδοποίησαν για τον αντίκτυπο του ιού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι