Κάθειρξη 8 ετών για το βιτριόλι που έριξε στον πρώην σύζυγο -Πέντε επεμβάσεις χρειάσθηκε το θύμα

Κάθειρξη 8 ετών για το βιτριόλι που έριξε στον πρώην σύζυγο -Πέντε επεμβάσεις χρειάσθηκε το θύμα

Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η 39χρονη που τον Οκτώβριο του 2022 πέταξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγο της, μέσα σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Στην 39χρονη, που της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και το δικαστήριο δεν δέχθηκε το ελαφρυντικό που είχε προτείνει η υπεράσπιση, ότι το θύμα κακοποιούσε την δράστιδα.

Για συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείτο μια φίλη της 39χρονης, η οποία είχε επικοινωνήσει με το θύμα νωρίτερα για να κλειστεί το ραντεβού στο ξενοδοχείο, όπως και ένας ταξιτζής που μετέφερε την 39χρονη μετά την επίθεση στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης για να κρυφτεί. Η 20χρονη φίλη της κρίθηκε αθώα κατά πλειοψηφία, ενώ αθώος λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, κρίθηκε και ο οδηγός ταξί, καθώς δεν τεκμηριώθηκε ότι γνώριζαν τις προθέσεις και τις ενέργειές της.

Η κατηγορουμένη δεν είχε πάρει διαζύγιο από το θύμα, γιατί αρνιόταν να υπογράψει και ήθελε να επανασυνδεθούν. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα αλλά και τους δικαστές, του έριξε το βιτριόλι την ώρα που ο πρώην σύζυγός της ήταν ξαπλωμένος και άρα δεν την απειλούσε όπως εκείνη ισχυρίσθηκε. Το θύμα φαίνεται σε βίντεο του ξενοδοχείου να τρέχει αλλόφρων στα σκαλιά καθώς είχαν τρυπήσει τα ρούχα του και καιγόταν όλο του το κορμί. Διακομίσθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και έγινε –λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων–αεροδιακομιδή στην Αθήνα, όπου ο άτυχος άνδρας υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Η ίδια υποστήριξε ότι ο πρώην σύζυγός της, με τον οποίοι είχαν συνευρεθεί ερωτικά στο ξενοδοχείο, την βίασε, αλλά ο εισαγγελέας και το δικαστήριο δέχθηκαν πως είχε προηγηθεί συναινετική ερωτική επαφή και όχι βιασμός. Ο άτυχος άνδρας της είχε πει «δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στα κρυφά, πρέπει να διακόψουμε» και λίγο μετά η δράστις του έριξε το καυστικό υγρό, που το είχε μαζί της, κάτι που δείχνει προμελέτη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι