Κατηγορούμενος για εμπρησμό πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας

Έχουν δίκιο οι Έλληνες να μην εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη; Γεώργιος Μπούτος

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος ως υπαίτιος εμπρησμών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 στα Βίλια Αττικής, αναμένεται να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 25 Ιουνίου, πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας της περιοχής.

Η δίκη του πρώην αντιδημάρχου, η οποία μετά από διακοπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 του μήνα, αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 16ης και 23ης Αυγούστου 2021 που ξεκίνησαν σε περιοχές του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας. Η πρώτη πυρκαγιά έκαιγε επί ημέρες σε μέτωπο που έφθανε σε περιοχές στους Δήμους Ελευσίνας , Μεγάρων και Λουτρακίου, ενώ και οι δύο φωτιές άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στάνες και αποθήκες, αλλά και σε παρθένες δασικές εκτάσεις.

Ο κατηγορούμενος , έφθασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από συντονισμένη έρευνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέληξαν πως ο πρώην αιρετός και γνωστός στην περιοχή για την ενασχόληση του με τα κοινά, είναι ο δράστης εμπρησμών και στις δύο περιπτώσεις .

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο άλλοτε αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου που επλήγη σφοδρά από τις επίμαχες πυρκαγιές, είναι αυτός που προκάλεσε την καταστροφή ως υπαίτιος εμπρησμών.

Δεν γνωρίζουμε όμως μια ουσιαστική λεπτομέρεια: αν πρόκειται για εμπρησμό εξ αμελείας ή όχι καθώς και τι απολογείται ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι