Κατηγορούν την Μαρίν Λεπέν και 27 κομματικά στελέχη για κατάχρηση κονδυλίων

Κατηγορούν την Μαρίν Λεπέν και 27 κομματικά στελέχη για κατάχρηση κονδυλίων

Κατηγορούν την Λεπέν ότι κονδύλια για βοηθούς ευρωβουλευτών, διοχετεύονταν σε κομματικά στελέχη

Η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν θα δικαστεί μαζί με άλλους 27 κατηγορούμενους για υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης. Η Λεπέν και το κόμμα της αρνούνται τις κατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο είναι και ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λεπέν. Η προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία έχει ορισθεί για τις 27 Μαρτίου και θα ακολουθήσει η δίκη που αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Στόχος της έρευνας που ξεκίνησε το 2016 ήταν να εξακριβωθεί εάν το επονομαζόμενο τότε “Εθνικό Μέτωπο” είχε χρησιμοποιήσει κονδύλια που προορίζονταν για βοηθούς ευρωβουλευτών προκειμένου να πληρώσει υπαλλήλους του κόμματος. Σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται κονδύλια για την κάλυψη δαπανών δικών τους ή των βοηθών τους, αλλά δεν επιτρέπεται η χρήση τους για έξοδα κομματικών στελεχών.

«Αρνούμαστε τις κατηγορίες σε βάρος των ευρωβουλευτών μας και των βοηθών τους», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Λεπέν “Εθνικός Συναγερμός” (RN) και υπογραμμίζεται ότι η Μαρίν Λεπέν δεν διέπραξε κανένα αδίκημα και ότι δεν υπήρξαν παρατυπίες σε ό,τι αφορά στην απασχόληση κοινοβουλευτικών βοηθών, βάσει τόσο των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και της γαλλικής νομοθεσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι