Εκλογές ζήτησε ο Κατρίνης – Επίθεση με… σουβλάκι από τον Κουτσούμπα!

Κατρίνης: Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο

Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την χώρα αφού θα αναδείξει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των μετεκλογική εξελίξεων ανέφερε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην Βουλή και πρόσθεσε ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι θα εξαντλήσει την τετραετία δεν έχουν καμία αξιοπιστία.

Ο κ. Κατρίνης ξεκίνησε με επίθεση για τα εθνικά θέματα καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτική κατευνασμού. Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι «για τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη κοινωνική πολιτική περιορίζεται στη λογική του φιλοδωρήματος ενώ η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης αναπαράγει τον φαύλο κύκλο της ακρίβειας». Ο κ. Κατρίνης αποδόμησε την κοινωνική πολιτική Μητσοτάκη ενώ απαντώντας στα περί μείωσης της ανεργίας είπε ότι οι θέσεις που δημιουργούνται είναι θέσεις επισφαλούς και ελαστικής εργασίας ενώ περί τα 750.000 άτομα εργάζονται με μισθό 340 ευρώ.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακαλύπτει λεφτόδεντρα για πολιτικές που έχουν κόστος. Η Ελλάδα με τις επιλογές της ΝΔ έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές στον ΟΟΣΑ στα κέρδη των επιχειρηματιών και ταυτόχρονα τους υψηλότερους συντελεστές στην φορολόγηση των μισθών. Έκλεισε λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τσουνάμι αρνητικών εξελίξεων και κατέληξε  ότι το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί πάντα τους πολλούς μη προνομιούχους. Βαδίζουμε στις εκλογές ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα τοξικό και πολωμένο περιβάλλον και άνισο ως προς την εκπροσώπηση.

Επίθεση από Κουτσούμπα

«Εκεί μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος κατεδάφισε την ομιλία του πρωθυπουργού για την κοινωνική πολιτική και πρόσθεσε ότι η δήθεν φιλεργατική πολιτική της κυβέρνησης επιδεινώνει τη θέση των εργαζομένων.  Ο κ. Κουτσούμπας επιχειρηματολόγησε ότι από την “δήθεν φιλεργατική πολιτική” ευνοούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καλλιεργεί ψεύτικες ελπίδες για έξοδο από την εποπτεία και υψηλή ανάπτυξη.

Φυσικά επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι όλες οι επιλογές αντιλαικές και αντεργατικές όταν ήταν στην κυβέρνηση ήταν δικές του, ενώ έχει ψηφίσει και μία σειρά ρυθμίσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Τα τρία κόμματα, ανέφερε πουλάνε στους επιχειρηματίες ότι έχουν για να είναι αρεστοί.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε : «Έχετε συναίσθηση της κατάστασης που ζει ο κόσμος; Ακούω υπουργούς να λένε ότι στις τουριστικές περιοχές δεν βρίσκουν απασχολούμενους. Τους απαντάμε πηγαίνετε εσείς να δουλέψετε σεζόν ,δώδεκα ώρες με εισόδημα 700 ευρώ, χωρίς να μιλάμε για τις συνθήκες διαβίωσης. Έχετε συναίσθηση πώς καλείται να ζήσει η λαϊκή οικογένεια; Το 60% των εργαζομένων κάνει περικοπές σε στοιχειώδεις  ανάγκες για να πληρώσει το ενοίκιο. Το σουβλάκι έχει 3 και 3,5 ευρώ. Νομίζετε ότι χτυπάτε την ακρίβεια στην βενζίνη όταν μειώνεται την τιμή της στα 2 ευρώ για 50 λίτρα;

Ακόμη και στην ενέργεια που οι υπολογισμοί είναι πιο περίπλοκοι, οι όμιλοι που παράγουν πανάκριβο ρεύμα και οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να βγάζουν τεράστια κέρδη σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν περισσότερα μέσω της  φορολόγησης και όχι λιγότερα. Για την ανεργία ξέρουμε ότι μπορείτε να εξαφανίζετε τους ανέργους από τα στοιχεία σας. Με αλχημείες τους εμφανίζετε μισούς από όσο είναι σήμερα. Για την ΛΑΡΚΟ δεν θα γλιτώσετε το σκαμνί αλλά δεν θα γλιτώσετε και την οργή των εργαζομένων που σκέφτονται να σας μαυρίσουν μαζικά.

Ποιος μπορεί να ζήσει με το εξευτελιστικό ποσό των 437 ευρώ τον μήνα; Με πρόσχημα την πανδημία επιβάλατε ότι πιο αντεργατικό ήταν σε εκκρεμότητα όπως δείχνουν οι απολύσεις. Εκ περιτροπής εργασία, απλήρωτη εργασία, αναστολή συμβάσεων, ένταση τηλεργασίας, άρση των περιορισμών για την καταστολή δικαιωμάτων, τα λέτε αυτά κοινωνική πολιτική; Έχετε δώσει 10 δις σε επιχειρηματίες πολλές φορές με προγράμματα επιμόρφωσης και απασχόλησης και λέτε ότι κάνετε κοινωνική πολιτική. Η ψηφιακή κάρτα είναι ο ψηφιακός μετρητής της εργασιακής εξόντωσης. Ήδη σε σούπερ μάρκετ ζητούν από τους υπαλλήλους να χτυπάνε ψεύτικες ώρες».

Έθεσε το θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τους εξαπάτησε. Συνολικά είπε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κατάργησε το νόμο Κατρούγκαλο αλλά τον ενίσχυσε ενώ ιδιωτικοποίησε και την επικουρική ασφάλιση. Ντροπή, είπε, είναι και οι 140.000 συντάξεις και εκκρεμούν. «Συνειδητά απογυμνώσατε τις υπηρεσίες συντάξεων προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Η μετατροπή της ασφάλισης σε χρηματιστηριακό προϊόν δεν είναι κοινωνική πολιτική είναι κερδοσκοπία. Φυσικά κατηγόρησε την κυβέρνηση για την αποψίλωση των εκπαιδευτικών δομών αλλά και των δομών υγείας ενώ πρόσθεσε ότι αφήνονται οι πολίτες ανυπεράσπιστοι ενώ εντείνεται ξανά η πανδημία για να μην θιγούν τα τουριστικά κέρδη», επεσήμανε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι