Καβάλα: Φωνάζοντας “εδώ είναι Βουλγαρία” υπέστειλε την ελληνική σημαία!

Καβάλα: Φωνάζοντας “εδώ είναι Βουλγαρία” υπέστειλε την ελληνική σημαία!

Μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης υπέστειλε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας και προχώρησε σε έπαρση της βουλγαρικής, φωνάζοντας ότι η Καβάλα πρέπει να ανήκει στη Βουλγαρία. Ο δράστης, Βούλγαρος 35 ετών, συνελήφθη χτες το βράδυ από λιμενικούς και μετά την προσαγωγή του προσπάθησε και κατάφερε να διαφύγει στη πατρίδα του, όμως οι Βούλγαροι φέρονται να τον παρέδωσαν στις ελληνικές αρχές. Η τελευταία πληροφορία δεν διασταυρώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και αυτόπτες μάρτυρες, ο 35χρονος Βούλγαρος το βράδυ της Παρασκευής κατευθύνθηκε προς τον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα “Απόστολος Παύλος” και αφού υπέστειλε την ελληνική σημαία που κυμάτιζε, ανέβασε τη σημασία της Βουλγαρίας! Πολιτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 35χρονο άντρα ο οποίος προέβαλε αντίσταση, εξύβριζε τους λιμενικούς και φώναζε «εδώ είναι Βουλγαρία».

Ο 35χρονος έχει απασχολήσει άλλη μια φορά τις αρχές με ανάλογο περιστατικό καθώς φέρεται να είναι μέλος εξτρεμιστικής οργάνωσης που πρεσβεύει πως η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη ανήκουν στη Βουλγαρία. Οδηγήθηκε στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσβολή εθνικών συμβόλων. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα. Εκείνος όμως πήρε το ΙΧ του και κατευθύνθηκε στα σύνορα.

Σε ένα μπλόκο προσπάθησαν αστυνομικοί να τον σταματήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, διότι ο δράστης έσπασε τις μπάρες, ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε. Κατάφερε να φτάσει μέχρι το τελωνείο της Εξοχής και να περάσει σε βουλγαρικό έδαφος, όμως εκεί, λόγω του σήματος που είχε σταλεί από την Ελλάδα, συνελήφθη και φέρεται να παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται στη Δράμα και αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες. Εντούτοις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος ανακρίθηκε από τους Βουλγάρους, όμως εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και απλώς στη Δράμα σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και άλλα αδικήματα.

Συγκεκριμένα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει όσα του δήλωσε εκπρόσωπος της βουλγαρικής πρεσβείας. Η πρεσβεία χαρακτηρίζει «παράνομη και λυπηρή τη συμπεριφορά του 35χρονου και σε πλήρη ασυμφωνία με τις άριστες σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας ως δύο μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και συμπληρώνει ότι «οι βουλγαρικές αστυνομικές Αρχές τον συνέλαβαν μόλις πέρασε τη συνοριακή διάβαση και τον ανέκριναν. Μετά τη διενέργεια της αστυνομικής ανάκρισης αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή πιθανών περαιτέρω αστυνομικών ή άλλων διαδικασιών». Τέλος, η βουλγαρική πρεσβεία σημειώνει ότι ο εν λόγω άνδρας έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στη Βουλγαρία για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι