Καβγάδες και κρούσματα κλείνουν δρόμους στην Ζάκυνθο

Δεκαεξάχρονος σκοτώνει κατά λάθος τον θείο του στο κυνήγι

Κλείνει τα βράδια για τα ΙΧ, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο κεντρικός δρόμος του Λαγανά στη Ζάκυνθο, σημείο γνωστό στο πανελλήνιο για τα επεισόδια μεταξύ μεθυσμένων τουριστών και όχι μόνον. Η περιοχή των μπαρ και της “περαντζάδας” στο νησί παρουσιάζει υψηλό συγχρωτισμό αλλά και πολλά επεισόδια.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων για τη Ζάκυνθο δήλωσε ότι το μέτρο λαμβάνεται «επειδή το ήθελαν επιχειρηματίες και κάτοικοι, μεθυσμένοι ανέβαιναν σε ΙΧ και είχαμε διαπληκτισμούς με τους οδηγούς και ατυχήματα με γουρούνες, ενώ τώρα προσφέρεται περισσότερους χώρος για τους πεζούς και μειώνεται ο συνωστισμός».

Τα περιστατικά παραβατικότητας όμως ήταν κυρίως εκείνα που οδήγησαν, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποφασίσει το κλείσιμο του  κεντρικού δρόμου του Λαγανά για τα οχήματα , από το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα «για λόγους ασφαλείας των πολιτών». Στο νησί μετατίθενται άλλοι 20 αστυνομικοί για να αντιμετωπίσουν με πεζές περιπολίες το “κύμα επεισοδίων”. Ο δρόμος έχει μήκος 300 μέτρα. Τα κρούσματα στο νησί προς το παρόν δεν αυξάνουν εκθετικά και είναι 5-11 καθημερινά. Ο δείκτης κρουσμάτων όμως από 9 έφθασε το 29 χθες, δηλαδή 29 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι