Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της τουρκικής Βουλής “για το Μεσανατολικό”

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της τουρκικής Βουλής “για το Μεσανατολικό”
epaselect epa11241081 Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during the AK Party's election campaign rally in Istanbul, Turkey, 24 March 2024. The local elections in Turkey are scheduled for 31 March 2024. EPA/ERDEM SAHIN

Θα συνεδριάσει εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών η τουρκική Βουλή, όπως ανακοινώθηκε, για “θέματα εθνικού ενδιαφέροντος”.

Η έκτακτη συνεδρίαση είχε προαναγγελθεί γενικώς για τις επόμενες εβδομάδες από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, αλλά σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι αυτή η συνεδρίαση θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου. «Tο Κοινοβούλιο θα συγκληθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου για να ενημερωθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας για το θέμα του Ισραήλ», όπως είπε στο τουρκικό CNN.

«Επιχειρείται να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων. Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιος είναι τι και γιατί γίνονται τα όποια βήματα γίνονται. Θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Συρία και το Ιράκ. Η Τουρκία πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση», είπε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής.

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι «μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντί μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή», είπε, για να προσθέσει δύο μέρες αργότερα ότι «οι δυτικοί έχουν κατά νου να ξαναχαράξουν τα σύνορα στη Μέση Ανατολή όπως έκαναν μετά τον Παγκόσμιο Πόλεμο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx